Slagtekaniner

Der er ikke tradition for at spise kaninkød i Danmark, men vi skal ikke ret langt sydpå, før man både finder kanin i slagtebutikkerne, og langt de fleste restauranter har kanin på menukortet.

Alle de kaniner, vi ikke skal beholde til udstilling og avl, og som vi ikke kommer af med på anden måde, dem slagter vi og spiser.

I Danmark ser de fleste på kaninen som et kæledyr.
Vi kan godt forstå, at hvis man har et par rigtig kælne og søde kaniner nede i baghaven, så kunne man ikke tænke sig at spise dem.
Men for kaninavlere, der ofte har mange kaniner, hvoraf kun nogle få er specielt kælne, da er det anderledes, - de fleste spiser dem med fornøjelse.
Ela har det sådan, at meget gamle rare avlskaniner, specielt dem med navn, de bliver aflivet og sendt til destruktion.
Ældre kaniner samt kaniner, man måske har lidt specielt forhold til, bliver hakket. Det her med at tage søndagsmiddagen op af fryseren os så vide, at det var Stampe, det er ikke lige sagen.
Mange der har smagt kanin sydpå, vil da også gerne købe det herhjemme i Danmark, det er bare ikke nemt.
Kaninkød kan bruges til at lave næsten alt andet med end en rød bøf !
Kaninkød er magert og lyst kød. Det kan hakkes og bruges til fars til diverse ting, der kan laves medister- og pålægspølser af det, og der kan laves diverse gryderetter med hakket kød. 

 



 
 

   Kaniner med hoved og poter
   på i forretning på Kreta 
   Ela vil nu helst have dem
   parteret fra fryseren.
                 Foto Aase Bjerner

Men hvis man nu ikke selv har kaniner og gerne vil have kaninsteg, hvad gør man så ?

Det er Ela´s  drøm for hjemmesiden her, at den med tiden vil komme til at indehold en hel masse opskrifter, - hun har samlet opskrifter i 25 år og prøvesmagt en masse af dem.

 

 

© Copyright Ela Nørgaard