Rullepølse

 

Til rullepølse kan man også “bare” bruge hele slaget - fint, hvis man

tænker på det, når man slagter kaninen, så man ikke sprætter slaget

op, men i stedet skærer op langs ribbenene, så man har et helt slag

i stedet for to halve.

Man drysser lidt salt og peber så slaget og dækker det næsten med

blade af husblas.

Derefter skæres rygfileterne og evt. mørbrad af og lægges på slaget.

Rygfileten snittes evt. lidt op, så den kan flades lidt ud.

Der lægges et lag persille på, eller et lag småtskårne svesker, og

det hele trilles fast sammen til en pølse, der snøres godt med

bomuldssnor.

Den med persille er bedst kogt som rullepølse.

Den med svesker smager rigtig godt, hvis man i stedet steger den

som en rullesteg.

Koge / stegetid må komme an på en prøve, alt afhænger af, hvor

gammel kaninen er, og hvor stor den er.

Prøv at stikke i den med en gaffel.

Når den er stegt/kogt kan man komme den i en gammeldags

rullepølsepresser eller i en bageform med en lille plade over og

noget tungt ovenpå.

 

                                            Velbekomme

                                                       Ela

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Ela Nørgaard