Rullepølse
Til rullepølse kan man også “bare” bruge hele slaget - fint, hvis man
tænker på det, når man slagter kaninen, så man ikke sprætter slaget
op, men i stedet skærer op langs ribbenene, så man har et helt slag
i stedet for to halve.
Man drysser lidt salt og peber så slaget og dækker det næsten med
blade af husblas.
Derefter skæres rygfileterne og evt. mørbrad af og lægges på slaget.
Rygfileten snittes evt. lidt op, så den kan flades lidt ud.
Der lægges et lag persille på, eller et lag småtskårne svesker, og
det hele trilles fast sammen til en pølse, der snøres godt med
bomuldssnor.
Den med persille er bedst kogt som rullepølse.
Den med svesker smager rigtig godt, hvis man i stedet steger den
som en rullesteg.
Koge / stegetid må komme an på en prøve, alt afhænger af, hvor
gammel kaninen er, og hvor stor den er.
Prøv at stikke i den med en gaffel.
Når den er stegt/kogt kan man komme den i en gammeldags
rullepølsepresser eller i en bageform med en lille plade over og
noget tungt ovenpå.
Velbekomme
Ela
© Copyright Ela Nørgaard