Vi er Jens Jørgen og Ela Nørgaard

Vi har kendt hinanden i mange år gennem Danmarks Kaninavlerforening, og i sommeren 2000 flyttede vi sammen og købte "Godset", senere er vi så blevet gift.

Jens Jørgen
Jens Jørgen har tjent sine penge som slagteriarbejder i Holstebro, efter en lang sygdomsperiode med dårlig hofte og knæ og efter slagteriet lukkede, er han pt. arbejdsløs, dvs han går på EDB kursus, så han selv kan finde ud af at tænde og slukke PC´eren :).
Han har haft dyr så længe han kan huske. Han voksede op på landet her i Vestjylland,  ham og hans brødre tjente tidligt deres lommepenge ved at avle kaniner til slagt, så Jens Jørgen har haft kaniner i over 40 år.

Siden blev det til mange forskellige dyr

I 1973 blev Jens Jørgen medlem af Danmarks Kaninavlerforening og  i 1985  blev han dommer.
I udstillingssæsonen er Jens Jørgen ude at dømme ca. 16 - 18 gange.

Ela
Ela har altid arbejdet med socialt arbejde, i mange år som døgnplejer og i 12 år som Hjemme Hos pædagog. Nu er hun smidt på efterløn, fordi hun ikke kunne finde et rigtigt fleksjob efter reglerne, hun kunne til gengæld sagtens finde en masse ad hoc arbejde, men det gæls´ ikke, så bliver man smidt på efterløn. Men det er da til alt held ikke forbudt at arbejde alligevel, bare man modregner med kommunen, - så hun arbejder stadig ad hoc med forskelligt socialt relateret arbejde.
Hun er vokset op i København uden andre dyr end naboens hunde, som hun fik lov at gå tur med og så besøg i Zoologisk Have. Da hun var 12 år besøgte hun for første gang en rigtig bondegård med heste, køer, grise og høns, og siden var hun ikke i tvivl, - som voksen ville hun bo på landet og have masser af dyr.
Elas søn Kim fik kaniner, da han var 10 år, men tabte hurtigt interessen, men Ela nåede at blive bidt af dem og blev hurtigt medlem af Danmarks Kaninavlerforening. Så Ela har i dag haft kaniner i 25 år.
Ela blev i 1997 redaktør af Danmarks Kaninavlerforenings medlemsblad Tidsskrift for Kaninavl og for i 2001 kom kælekaninklubbens medlemsblad STAMPE til.

Ela har 3 børn :

Liz, som sammen med sin mand Harald, sejlede jorden rundt fra 2000 til 2003 i "Megadream", en Elvstrøm 45 bygget i Australien.
Den er godt 13 meter lang, godt 4 meter bred og stikker 2,20 meter.  
De startede fra Anholt i august 2000 og turen gik derefter til Gran Canaria, De Caribiske Øer, Panama, Pitcairn Øen, Cambier Øerne, Raevavie Øen, Tonga Øerne, New Zealand, Fiji Øerne, Vanuatu Øerne, Darwin i Australien, Cocos Keeling, Mauritius, Sydafrika, St. Helena, Brasilien og Trinidad. Turen gik derefter nordpå til Halifax i Canada, Newfoundland, Island, Norge og så Danmark.
De kom hjem i august 2003 med lille Freja i maven.
I dag bor de i Ebeltoft, Liz arbejder i et IT firma i Ebeltoft, Harald er lektor på seminariet i Århus og Freja starter på Syddjurs Friskole d. 6. april.
 

Kim, som bor nord for Grenå sammen med Trine i et dejligt nedlagt landbrug. Kim er uddannet Landbrugsmaskinmekaniker og arbejder meget af tiden med at reparere og ordne skibsmotorer, ofte i Danmark, men også tit i udlandet. Desuden har han en mindre selvstændig virksomhed "Strandvejens Værksted".
Trine er uddannet og arbejder som pædagog, og sammen har de Nanna fra januar 2005 og Alberte fra 2008.


Servet, som er vokset op hos Ela det meste af sin barndom. Han er født i Tyrkiet og kom til Danmark som 2-årig. Servet er tyrkisk gift med Ayse og sammen har de 3 dejlige børn. Servet har arbejdet i mange år på samme gartneri uden for Århus.

 

 

 

 

© Copyright Ela Nørgaard