Ela´s katte

Ela har 2 dejlige katte, begge er kastrerede og næsten indekatte.
Når vi skriver, at det er Ela, der har katte, så skyldes det, at Jens Jørgen aldrig har kunnet lide katte, men han kom altså til at gifte sig til 2.
Det overlever både katte og ham !!

Findus
Findus er født i 1995, han er halvt Siameser, kvart Dansk Landkat og kvart Egiziano, en italiensk racekat. Ela har hentet ham i Thisted efter en annonce i avisen.
Findus er kaldt op efter de mest vidunderlige bøger Ela kender, "Peddersen og Findus" bøgerne. Findus ligner også lidt Findus i bøgerne. Findus vejer sine godt 5 kg. Han er stribet i beige og hvid og har lyseblå øjne, og så er han skeløjet. Så skeløjet at han ikke er i stand til at hoppe op i mere end stolehøjde, han kan ikke fange mus, og han har det ikke godt med stiger.
Findus er typisk Siameser og "snakker" meget, bl.a. "snakker" han med hans mad, når han får en lækkerbid, f.eks. rå fisk. Han går rundt om maden og "siger underlige ting". Jens Jørgen påstår, han beder bordbøn !
Findus er meget kælen, når det passer ham !
Har han lyst til at kæle, så kan Ela ligeså godt overgive sig, man får ikke fred. Vil man derimod kæle for ham, passer det ham sjældent, han bliver smækfornærmet og går ! Vicky, vores Labrador elsker han, han smider sig foran hende og vrider sig for at blive slikket og nusset.
Findus kan vældig godt lide gæster, når det altså passer ham !

Her er de begge 2 sødt sovende,
 så gode venner er de nu ikke altid !

Ludvig
Ludvig er født i 1996. Han er Dansk Landkat, og stammer fra Ela´s gamle kollega i Sydthy Kommune, Bente Henriksen. Ludvig vejer godt 7 kg.
Han er mørkegrå og ganske svagt stribet.
Ludvig har et navn, der ligner lidt hans helbror Lukas, som forsvandt sporløst en vinterdag på Mors, og som aldrig blev fundet. Han var en utrolig dejlig kat, så Ela måtte have en helbror til ham.
Ludvig ligner absolut ikke Findus. Han er altid klar til at kæle lige meget, hvornår chancen byder sig.
Han hader dog fremmede, hankøn kan besøge os en hel dag uden at se ham. Så ligger han inde på vores kammer oppe på et gammel klædeskab og vover sig kun frem for at æde !

Hverdag
Da vi flyttede på "Godset" startede vi kattene på loftet i et værelse og lukkede dem så langsomt ud derfra, for at de kunne vænne sig til deres nye hjem, de har stadig deres tissebakke m.m. på loftet, og de hvæsser kløer på loftet ! Der er nemlig sådan nogle dejlige bløde plader og var noget godt tapet på væggene !!!! Hernede kan de højst finde på at prøve sig lidt på et gulvtæppe, mærkeligt.
Både Findus og Ludvig fik Ela, mens hun boede alene på Mors. Der boede hun lige ud til vej, så de kom aldrig ud på egen hånd, men havde en indhegning (kattegård) foran huset, så de kunne komme ud i frisk luft gennem et vindue.
Selv om "Godset" ligger langt fra vejen, så er de aldrig kommet i gang med at komme rigtig ud.
De er ikke særlig interesserede, men til gengæld elsker de at komme i stalden om aftenen og natten. Vi har dør mellem stuehus og stald, så når vi lukker dørene til stalden om aftenen, kommer de ud, hvis de har lyst. De har så hele loftet, laden og kaninstalden at muntre sig på.
Ludvig fanger ofte mus, og når de er døde, er de ikke mere sjove for ham. Så overtager Findus dem, han kan så lege med dem i timevis.
For at komme op på halmloftet, skal de op ad en stige, det klarede Findus fint fra begyndelsen, men ned turde han ikke klatre. I et halvt år måtte Ela hente ham ned ad stigen, et trin ad gangen, først forpoterne ned så bagpoterne, trin for trin. Så lærte han det selv. Stadig i dag 7 år efter vi flyttede herned, klatrer han ned på hans egen måde : Godt fat om vangen på den ene side af stigen med den ene pote, og så et trin ad gang. Han ser fuldstændig ud som én, der holder i gelænderet ned ad trappen.

Kost
Whiskas er det foretrukne mærke, pillerfoder er godt, men det bedste er nu en whiskasdåse i sovs til deling hver dag, - og så vand.
Findus kan godt lide fisk og kød, han tigger ihærdigt ved bordet, til han er mæt.
Ludvig gnaver sommetider lidt i det, Findus får, mest for at drille, for han gider det ikke.

Kattelegetøj
Findus og Ludvig har i øvrigt skaffet mig en rar lille indtægt på tørrede kaninhaler, de har nemlig vist mig, at kaninhaler er verdens bedste legetøj til katte, når de ikke har en levende mus, meget bedre end alverdens plastikskrammel fra dyrehandleren.
Jeg sælger mange kaninhaler om året, så mange at jeg også køber mange op og tørrer. Se mere under Diverse dyr og andet til salg.

 

 

© Copyright Ela Nørgaard