Gæs

Jens Jørgen har tidligere ofte haft avlsgæs.

Ela har kun haft gæs til opfedning til julemiddagen.

I 2002  fandt vi med besvær 3 gæslinger af racen "Danske Gæs Gråbroget.. Vi håbede der var 1,1 men der var 3,0, så det kom vi ikke langt med. De 2 endte så i fryseren, og det lykkedes os at finde en 0,1 til ham, så nu havde vi et par.

Begge får lov at ruge en flok æg ud, der er næsten ikke noget så dejligt, som sådan en lille flok gæslinger. Og de bliver passet på ! Fra det øjeblik hvor gåsen begynder at lægge æg og til gæslingerne er ved at være lige så store som forældrene, da er specielt gasen i højeste beredskab. Der er MEGET hvæs.

Gæssene kommer ofte ud, her er der et stort kar med vand til vandpjaskeri og masser af græs. Gæslingerne kommer ud, så snart de kan tåle en uventet regnbyge.

De voksne gæslinger bliver til dejlige juleaftensstege hos os og familien.

Fodring. De voksne gæs får korn, affaldsbrød, hønsepiller, gulerødder, lidt grønt og selvfølgelig vand. Når de er ude,  kan de æde, det græs de vil. Gæslingerne får kyllingefoder, vand og lidt afklippet græs.

Foreninger
Vi er naturligvis medlem af Danmarks Fjerkræavlerforening for Racefjerkræ og derunder Specialklubben D.G.A.K. (Dansk Gåse-, Ande- og Kalkun Forening). Se under adresser, hvis du er interesseret i disse foreninger.

Gæs er dejlige dyr at have med at gøre.


Mor og børn

 

 

© Copyright Ela Nørgaard