Duer

Ela havde duer på Mors. Det var sammenbragte store duer i mange farver, lidt kødduer og et par Strassere og et par Romere.. De kom ikke ud at flyve frit men de havde en mindre voliere, de kunne komme ud i. De var ikke specielt flinke til at yngle, hvilket Ela var træt af, hun elsker nemlig duesteg !

Jens Jørgen har haft duer i mange år, små hvide brevduetyper, der fløj frit om dagen og ynglede godt. Jens Jørgen solgte de fleste som dueunger til nogen, der kunne lide duesteg, og så til jagtfolk til hundetræning. Hjemme hos ham var der nemlig ikke rigtig nogen, der var vilde med duesteg.

Da vi flyttede os og duerne til "Godset" lavede vi dueslag, hvor det passede bedst i stalden og smed dem alle sammen sammen. Det gik fint. Efterhånden har de blandet sig godt, så vi har en god flok ynglegode ret store blandingsduer i mange farver. Vi har også købt og fået lidt nyt blod.

Eneste problem vi har er, at vi godt ville have dem ud at flyve, men vi kan ikke bygge voliere udenfor, som husene ligger, og duerne er nok for store og langsomme flyvere til, at ikke duehøgen får det for godt, hvis vi bare slipper dem ud.

Vi sælger lidt  med fjer til due-stegs-glade mennesker, vi sælger lidt til folk, der gene vil have sådan en blandet flok som vores, vi spiser en del, og vi sælger en del til hundetræning. Til hundetræning afliver vi dem altid selv inden salg.

Fodring
Vi fodrer duerne med majs, ærter, hvede, hønsefoder, affaldsbrød (det bedste er sådan et frisk flækket franskbrød) og grønt i sommerhalvåret.

 

 


© Copyright Ela Nørgaard