Vintertid er suppetid.
- og suppe kan koges på alle kaniner. De gamle er nok bedt til
at give saft og kraft + måske lidt kød skåret i små bitte stykker,
de små unge dværgracer skal man passe på, ellers koger de
helt i trevler, men en lille/mellemstor/stor/kæmpe god ung
slagtekanin, kan man koge mør i suppen og så skære i nogle
gode mundrette stykker og putte i suppen i sidste øjeblik (de
koger stadig nemt i trevler).
Hvad med
Kaninsuppe med danske rodfrugter og
mellemøstlig inspiration med abrikoser og kanel
1 kanin
Suppeurter
Olie
løg
Hvidløg
Salt
Peber
Ingefær, stødt
Kanel, stødt
125 gram spiseklare abrikoser
Persille
1 god ung kanin, hel eller parteret koges lige akkurat mør i ca. 3
liter vand med lidt grøntsager ved til at give kraft og smag, pastinak,
gulerødder, porrer, rodpersille og selleri er fint, hvis man har lidt
løvstikke, så er den altid god – bare en enkelt stilk – og salt og peber.
Varm 2 spsk. olie i en gryde og tilsæt 1 finthakket løg og 3 fed
pressede hvidløg (hvidløg kan undværes eller mængden mindskes,
hvis man ikke er vild med det), og steg det ved svag varme i ca. 4
minutter.
Hæld den siede suppe på, og rør så 2 tsk. stødt kanel, 1 tsk. stødt
ingefær, 2 spsk. hakket persille og 125 gram hakkede spiseklare
abrikoser deri. Kog det hele ca. 20 minutter, og tilsæt så
mundrette stykker af kaninkødet og lad suppen hele lige akkurat
komme op til kogepunktet, inden suppen serveres.
Retten passer til ca. 4 – 5 personer.
Velbekomme
Ela
© Copyright Ela Nørgaard