Vintertid er suppetid.

- og suppe kan koges på alle kaniner. De gamle er nok bedt til at give saft og kraft +

måske lidt kød skåret i små bitte stykker, de små unge dværgracer skal man passe på,

ellers koger de helt i trevler, men en lille/mellemstor/stor/kæmpe god ung slagtekanin,

kan man koge mør i suppen og så skære i nogle gode mundrette stykker og  putte i

suppen i sidste øjeblik (de koger stadig nemt i trevler).

Hvad med

 

Kaninsuppe med porrer og svesker

 

Kanin

Porrer

200 gram svesker

Timian, tørret

Enebær, knust

Peber

Evt. 150 gram perlebyg

 

1 god ung kanin, hel eller parteret koges lige akkurat mør i ca. 3 liter vand med lidt

grøntsager ved til at give kraft og smag, pastinak, gulerødder, porrer, rodpersille

og selleri er fint, hvis man har lidt løvstikke, så er den altid god – bare en enkelt stilk

– og salt og peber. Si suppen, og tilsæt 3 store fintsnittede porrer, hele svesker,

timian, enebær og peber. Lad det koge ca. 10 minutter til porrerne er møre.

Tilsæt så mundrette stykker af kaninkødet, og lad lige suppen komme op på

kogepunktet, inden den serveres.

Smag til med peber.

Hvis man vil gøre den endnu mere mættende, så sier man suppen for grøntsager

og kaninen, kommer ca. 150 gram perlebyg i suppen og koger den ca. en halv time

for svagt blus, inden porrer, svesker osv. tilsættes og koges.

 

                                                Velbekomme

                                                           Ela

 

 

 

© Copyright Ela Nørgaard