Vintertid er suppetid.
- og suppe kan koges på alle kaniner. De gamle er nok bedt til at give saft og kraft +
måske lidt kød skåret i små bitte stykker, de små unge dværgracer skal man passe på,
ellers koger de helt i trevler, men en lille/mellemstor/stor/kæmpe god ung slagtekanin,
kan man koge mør i suppen og så skære i nogle gode mundrette stykker og putte i
suppen i sidste øjeblik (de koger stadig nemt i trevler).
Hvad med
Kaninsuppe med porrer og svesker
Kanin
Porrer
200 gram svesker
Timian, tørret
Enebær, knust
Peber
Evt. 150 gram perlebyg
1 god ung kanin, hel eller parteret koges lige akkurat mør i ca. 3 liter vand med lidt
grøntsager ved til at give kraft og smag, pastinak, gulerødder, porrer, rodpersille
og selleri er fint, hvis man har lidt løvstikke, så er den altid god – bare en enkelt stilk
– og salt og peber. Si suppen, og tilsæt 3 store fintsnittede porrer, hele svesker,
timian, enebær og peber. Lad det koge ca. 10 minutter til porrerne er møre.
Tilsæt så mundrette stykker af kaninkødet, og lad lige suppen komme op på
kogepunktet, inden den serveres.
Smag til med peber.
Hvis man vil gøre den endnu mere mættende, så sier man suppen for grøntsager
og kaninen, kommer ca. 150 gram perlebyg i suppen og koger den ca. en halv time
for svagt blus, inden porrer, svesker osv. tilsættes og koges.
Velbekomme
Ela
© Copyright Ela Nørgaard