Tilbage til Om kaninkød oversigt

Stegeposer, grillning og meget andet

 

Blind høne kan også lægge et æg.
Som bekendt for de fleste af læserne er jeg absolut selvlærd hvad angår

tilberedning af kaninretter. (Det har fritaget Vorherre og diverse instruktører

for et stort ansvar).

Alligevel føler jeg trang til at delagtiggøre læserkredsen i en "opdagelse",

som jeg nærmest føler er en åbenbaring for mig:
Jeg har ærgret mig, når jeg skulle udbene kaniner til f. eks. sammenkogte

retter - der blev altid noget til overs, når jeg skar kødet fra i rå tilstand - så

kunne jeg koge "skroget" og pille mere af - men det kød blev så udvandet,

mindre smagfuldt og skulle ikke "simre" så længe som det fra begyndelsen

rå kød.
Ligeledes har jeg haft problemer, når jeg skulle grille kaninkød, idet det
yderste af et stykke kaninkød blev knastørt, inden det inderste blev helt

gennemstegt.

"Jamen så kog det forinden !", sagde min gamle sparringspartner og forfatter

af en glimrende kogebog, Charles Klüver.

Ved denne tilberedningsmetode ligger al den gode smag af kaninkød i

kogevandet, og hvem gemmer sådan noget suppe, hvis man står med en flok

unge mennesker ude i fædrelandet ?

Og smager det grillede kød af stort mere end grillkrydderi ?


Åbenbaringen ?!
Vi må altså finde en metode, hvor kødet bliver mørt inden videre forarbejdning.

Efter adskillige års intens grublen kom løsningen : EN STEGEPOSE !!!!!

Du krydrer bare kaninen, hælder en anelse vand ved og sætter den så i ovnen

(jeg har brugt 170 grader).

Efter 1 - 1½ time er kødet så mørt, så det kan pilles af til sammenkogte retter,

og den lille mængde stegesky indgår i saucen (udtales "såsen").
Kaniner til grill kan kommes i posen i parteret og krydret tilstand, og behøver

så ikke at stege så længe. Saucen blandes med grillkrydderiet, og der penslet 

flittigt med blandingen under den så korte grillning.

Summa summarum !

Ved denne metode forsvinder INTET af den gode smag af kaninkød, og næsten

alt kødet på kaninen kan anvendes.
Det var selvfølgelig noget, de allerfleste af Jer vidste i forvejen, men ingen har

fortalt MIG noget om det, og mon ikke der sidder en og anden rundt omkring i

landet, som heller ikke havde fået det at vide ?

Jeg gad egentlig vide, om det var et Columbusæg eller et "vindeæg" ?

 

                                                 Jørgen Larsen

                                    

                                                             © Copyright Ela Nørgaard