Marie Nørgaards Rullesteg

 

Man tager en nyslagtet kanin - gerne stor - og skærer lår og forben fra.

Derefter skærer man “hele vejen rundt”, d.v.s. man har slaget (maveskindet),

skærer kødet fra ribbenene, skærer fileten, hen over rygraden, fileten, kødet

fra ribbenene og resten af slaget, - alt sammen i et stykke, der hænger sammen.

Man står således med et pænt stort helt stykke, som man fylder med persille

eller svesker, salt og peber.

Det hele rulles sammen og snøres.

Nu kan man så vælge, om det skal være en rullepølse, så skal den koges.

Eller det skal være en rullesteg, så skal den steges.

Koges den, dækkes den med vand og koges ved svagt blus, til den er mør.

Steges den, bruner man den i lidt fedtstof i en gryde - gerne en stegegryde -

og hælder lidt vand ved.

Låg på, og lad den stege ved svagt blus til den er mør.

Koge / stegetid må komme an på en prøve, alt afhænger af, hvor gammel

kaninen er, og hvor stor den er. Prøv at stikke i den med en gaffel.

Koger man den til rullepølse, kan man komme den i en gammeldags rullepølse-

presser eller i en bageform med en lille plade over og noget tungt ovenpå.

Stil den i køleskabet, til den er helt kold. Kom evt. de til overs blevne ben fra

 kaninen med i gryden, når man koger den, så er der også en portion suppe klar !

Steger man den, kan man spise den - evt. kold, skåret i skiver -  med kartoffelsalat.

Eller varm med løse ris, alm. kartofler eller allerbedst kartoffelmos.

Sovsen er nem at lave god, bare jævn stegeskyen.

En skål grøn salat til er godt, eller årstidens grønsager.

 - Og så passer et glas god rødvin altid godt !!!

 

                                            Velbekomme

                                                    Ela 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Ela Nørgaard