Mormors kaninret |
Ca. 1½ kg kanin parteret i ca. lige store stykker
fedtstof
100 gram flødeost med urter
200 gram bacon i tern
4 porrer
2½ dl. piskefløde eller fløde 13%
Svits baconterningerne på panden og tag dem af.
Svits kaninstykkerne på alle sider i baconfedtet på en pande.
Læg kødstykkerne i et ovnfast fad eller en lille bradepande.
Skær dybe ridser i kødstykkerne og fordel osten heri.
Svits derefter de 4 skyllede og skiveskårne porrer i fedtstof (gerne
baconfedtstoffet, hvis der er mere tilbage) i nogle minutter.
Hæld fløden på og kog det op, hvorefter der krydres godt med salt
og peber, inden baconstykker, porreskiver og stegeskyen hældes
over kødstykkerne i bradepanden.
Stil retten på den nederste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader i
ca. 1 time, eller til kødet er godt mørt.
Dæk over med stanniol de første ca. 50 minutter, og tag det derefter
stanniolen af.
Dyp kødet med stegeskyen et par gange undervejs.
Serveres med friskkogt pasta eller ovnstegte kartoffelbåde.
Kogt broccoli og/eller tomatsalat er godt som tilbehør.
Velbekomme