Tilbage til oversigt middagsretter

 

Mormors kaninret

 

Rækker til ca. 6 personer

 

Ca. 1½ kg kanin parteret i ca. lige store stykker

fedtstof

100 gram flødeost med urter

200 gram bacon i tern

4 porrer

2½ dl. piskefløde eller fløde 13%

 

Svits baconterningerne på panden og tag dem af.

Svits kaninstykkerne på alle sider i baconfedtet på en pande.

Læg kødstykkerne i et ovnfast fad eller en lille bradepande.

Skær dybe ridser i kødstykkerne og fordel osten heri.

Svits derefter de 4 skyllede og skiveskårne porrer i fedtstof (gerne

baconfedtstoffet, hvis der er mere tilbage) i nogle minutter.

Hæld fløden på og kog det op, hvorefter der krydres godt med salt

og peber, inden baconstykker, porreskiver og stegeskyen hældes

over kødstykkerne i bradepanden.

Stil retten på den nederste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader i

ca. 1 time, eller til kødet er godt mørt.

Dæk over med stanniol de første ca. 50 minutter, og tag det derefter

stanniolen af.

Dyp kødet med stegeskyen et par gange undervejs.

Serveres med friskkogt pasta eller ovnstegte kartoffelbåde.

Kogt broccoli og/eller tomatsalat er godt som tilbehør.

 

                                        Velbekomme