Tilbage til oversigt middagsretter

 

På Landudstillingen 2010 i Viborg kom Lise og fortalte om hendes yndlingsopskrift

på kanin, den lød så god, at jeg fluks måtte skrive den op i ”den lille røde bog”, så

mange andre kunne nyde godt at den.

 

Lise´s kaningryde

 

3 porrer

250 gram friske champignon eller 1 glas

Lige så meget kaninkød som 1 – 2 svinemørbrad (forklaringen er, at opskriften

oprindelig er til svinemørbrad, så…).

Skær kødet i mindre stykker, som hvis man skærer mørbrad i tynde skiver.

1 dåse kokosmælk

1 dåse hakkede tomater

 

Drys kødet med salt, peber og paprika.

Brun fedtstof i en pande og brun kødet deri.

Hæld kødet i et ildfast fad.

Svits porrer og champignon i fedtstoffet krydret med lidt salt og peber.

Hæld det over kødet.

Hæld en dåse kokosmælk og 1 dåse hakkede tomater over.

Steges i ovnen i ca. 1 time.

Serveres med pasta, ris, kogte kartofler eller kartoffelmos.

 

Andre grøntsager kan også bruges.

Kokosmælk er bedre end mælk til diabetikere, og giver en dejlig rund smag.

 

                                                    Velbekomme

                                                             Ela

 

 

 

 

                                                © Copyright Ela Nørgaard