Jeg fandt en opskrift på ”Ølbrasinerede kaninlår”.

Hm…brasierede hvad mon det helt nøjagtigt betyder ?

Politikkens retskrivningsordbogen : Ordet findes ikke.

Politikkens fremmedordbog : At stege kød i egen saft

eller med tilsætning af ganske lidt væske under

tætsluttende låg.

Altså hvorfor står der så ikke bare ”Kaninlår stegt i øl” ?

Nå, nej, jeg kan godt se, at ”Ølbrasinerede kaninlår”

gør sig bedre på et menukort, det lyder mere dyrt,

 men nu får I altså opskriften på

Kaninlår stegt i øl.

 

4 store gode kødfulde kaninlår

Olie

½ liter sød mørk øl (endelig sød ikke bitter)

Salt og peber

Revet skal fra ½ citron

1 spsk. sennep

2 – 4 fed hvidløg efter smag

Evt. citronsaft

Evt. maizena til jævning

 

Brun lårene i olie i en god stegegryde.

Kassér olien efter bruningen og tør gryden af.

Læg kødet tilbage i gryden sammen med øl, sennep,

citronskal, hvidløg, salt og peber.

Lad det småstege/småkoge lige så stille i ca. 1 – 1½

time, til kødet næsten falder fra benene.

Spæd evt. med lidt vand under stegningen.

Sovsen smages til, evt. med lidt citronsaft og jævnes

med lidt maizena.

Serveres med kartoffelmos og en god skål blandet salat.

 

                                Velbekomme

                                            Ela

 

 

© Copyright Ela Nørgaard