Jeg fandt en opskrift på ”Ølbrasinerede kaninlår”.
Hm…brasierede hvad mon det helt nøjagtigt betyder ?
Politikkens retskrivningsordbogen : Ordet findes ikke.
Politikkens fremmedordbog : At stege kød i egen saft
eller med tilsætning af ganske lidt væske under
tætsluttende låg.
Altså hvorfor står der så ikke bare ”Kaninlår stegt i øl” ?
Nå, nej, jeg kan godt se, at ”Ølbrasinerede kaninlår”
gør sig bedre på et menukort, det lyder mere dyrt,
men nu får I altså opskriften på
Kaninlår stegt i øl.
4 store gode kødfulde kaninlår
Olie
½ liter sød mørk øl (endelig sød ikke bitter)
Salt og peber
Revet skal fra ½ citron
1 spsk. sennep
2 – 4 fed hvidløg efter smag
Evt. citronsaft
Evt. maizena til jævning
Brun lårene i olie i en god stegegryde.
Kassér olien efter bruningen og tør gryden af.
Læg kødet tilbage i gryden sammen med øl, sennep,
citronskal, hvidløg, salt og peber.
Lad det småstege/småkoge lige så stille i ca. 1 – 1½
time, til kødet næsten falder fra benene.
Spæd evt. med lidt vand under stegningen.
Sovsen smages til, evt. med lidt citronsaft og jævnes
med lidt maizena.
Serveres med kartoffelmos og en god skål blandet salat.
Velbekomme
Ela
© Copyright Ela Nørgaard