Tilbage til oversigt middagsretter

 

Vi har vel alle dage, hvor det hele skal være lidt nemt, hvor vi ikke har tid til at stå

med næsen i opskrifterne, og hvor det faktisk helst skal lave sig selv.

Eller dage, hvor man ikke rigtig er forberedt, og hvor det bliver lidt tilfældigt, - men

det behøver det jo ikke at blive ringere af, skulle jeg hilse at sige, for sådan en dag

havde jeg forleden dag.

Jeg havde taget en parteret kanin op af fryseren, og så fandt vi lige ud af, at NU

skulle der mærkes 40 kaniner,

 

Kanin med sprød svær
eller
pas dig selv kanin       

 

 - og så landede den der parterede kanin i et ovnfast fad sammen med en halv liter

rødvin og et par håndfulde rosiner.

De parterede stykker blev alle drysset godt og grundigt med et grillkrydderi med

honningsmag fra ”Santa Maria” og så lidt salt.

Ind i en kold ovn dækket med et stykke stanniol og 190 grader.

 

Altså ingredienser :

1 parteret kanin

En ½ liter rødvin

Et par håndfulde rosiner

Salt

Santa Marias grillkrydderi med honning

.

Da vi var færdig med at mærke kaniner og havde fodret var kaninen dejlig mør (ca. 2 timer),

og mens risen kogte, blev stanniolen taget af kaninen, op på 225 grader med ovnen til

kaninstykkerne var næsten sprødstegte på overfladen.

Kombinationen med grillkrydderiet med honningsmagen og den gode varme til sidst var

bare rigtig god, det smagte næsten som ”kanin med sprød svær”.

 

                                                    Velbekomme

 

 

                                                       © Copyright Ela Nørgaard