Sommertid

 

Gamle udtjente han- og hunkaniner og frisk sommerspidskål,

hvordan kombinerer vi det ?

De gamle udtjente slagter vi, skærer alt kødet fra og hakker det.

Spidskålen henter vi i haven eller et af de steder, hvor de gør en

dyd af at sælge friske grøntsager.

 

Kåldolmer eller kålruller i frisk spidskål

4 personer.

Rør godt 600 gram fars sammen med 1 lille finthakket løg, 2 æg,

lidt mælk, 3 spsk. rasp og salt og godt med peber.

Farsen skal ikke være for blød.

Sæt et par liter vand over at koge.

Imens fjerner du de yderste grimme blade på spidskålen skærer

med en spids kniv det meste af stokke af inde i kålen, - pas på fingrene !

Kålen lægges i det spilkogende vand og koger ca. 6 minutter.

Tag kålen op og løsn kålbladene forsigtigt et ad gangen, når du har

14 pæne blade, har du nok.

Skær det groveste af bladet af med et lille V snit og læg en god skefuld

fars på.

Fold siderne af bladet ind over farsen og tril sammen fra enden af.

Bind et stykke bomuldstråd rundt om kålrullen.

Når du har lavet dem alle sammen, lægger du dem i kogevandet fra

kålhovedet og lader den småkoge i det ca. et kvarter.

Skør et par gulerødder, et par løg, et par porrer, et par pastinak og

et par rødbeder i små tern og læg dem i et smurt ildfast fad. 

Kålrullerne lægges ovenpå og smøres med lidt smeltet smør, og steg

det hele ved 225 grader i ca. 15 – 20 minutter. Grøntsagerne skal ikke

være for møre, de skal stadig have ”bid” i. 

Hæld evt. en dåse hakkede tomater over, inden du sætter det i ovnen.

Server det hele - kålrullerne uden bomuldstråd - med kogte kartofler

og smeltet smør.

 

                                Velbekomme

                                        Ela