Jægergryde

 

Ingredienser :
1½ kg kanin

1 løg

½ porre

2 stilke blegselleri

2 store gulerødder

½ skrællet knoldselleri

2 – 3 skrællede bagekartofler

4 -5 stilke frisk timian

Olie til stegning

Salt og peber

 

Sovs :

2½ dl. grønsagsbouillon

2½ dl. fløde

2½ dl. cremefraiche 18 %

1 – 2 tsk. sennep

1 tsk. syltede grønne peberkorn

1 spsk. sojasovs

 

Tilbehør :
Blandede svampe eller bare champignon

 

Forslag til pynt :

Ribs eller brombær, evt. halve rensede rå eller letkogte hyben,

eller halve letkogte æbler med lidt ribsgele i.

Kviste af timian, dild, fennikel eller løvstikke.

 

Parter kaninen eller kaninerne i nogenlunde ens størrelses stykker.

Brun stykkerne i olie i en gryde eller pande

Gør løg, porre, blegselleri, gulerødder, knoldselleri og kartofler

rene og skær dem i grove stykker, Vend dem i lidt olie, salt og

peber samt de friske timianblade.

Smør en stor bradepande, læg først grønsagerne på og så

kødstykkerne ovenpå.

Krydr med salt og peber.

Dæk løst med stanniol.

Sæt det hele i en varm ovn ved 200 grader i ca. 1 time, afhængig

af kødstykkernes størrelse og alder. Tag stanniolen af de sidste

10 minutter.

Sluk for ovnen og lad det hele hvile i ca. 10 minutter.

Imens laves sovsen og svampene.

Svampene (champignonerne) skæres i mindre stykker og svitses

møre i smør på en pande.

Tag den eventuelle væde fra bradepanden, tilsæt bouillon, fløde og

peber og lad det koge sammen i ca. 5 minutter, tilsæt derefter

cremefraichen.

Varm det igennem og smag til med sennep og soja.

Pynt retten ved servering med lidt løse ribs eller brombær eller halve

rå eller letkogte hyben eller halve letkogte æbler med ribsgele, timian-,

dild-, fennikel- eller løvstikkekviste.

 

                                        Velbekomme
                                                Ela

 

 

 

© Copyright Ela Nørgaard