Jægergryde
Ingredienser :
1½ kg kanin
1 løg
½ porre
2 stilke blegselleri
2 store gulerødder
½ skrællet knoldselleri
2 – 3 skrællede bagekartofler
4 -5 stilke frisk timian
Olie til stegning
Salt og peber
Sovs :
2½ dl. grønsagsbouillon
2½ dl. fløde
2½ dl. cremefraiche 18 %
1 – 2 tsk. sennep
1 tsk. syltede grønne peberkorn
1 spsk. sojasovs
Tilbehør :
Blandede svampe eller bare champignon
Forslag til pynt :
Ribs eller brombær, evt. halve rensede rå eller letkogte hyben,
eller halve letkogte æbler med lidt ribsgele i.
Kviste af timian, dild, fennikel eller løvstikke.
Parter kaninen eller kaninerne i nogenlunde ens størrelses stykker.
Brun stykkerne i olie i en gryde eller pande
Gør løg, porre, blegselleri, gulerødder, knoldselleri og kartofler
rene og skær dem i grove stykker, Vend dem i lidt olie, salt og
peber samt de friske timianblade.
Smør en stor bradepande, læg først grønsagerne på og så
kødstykkerne ovenpå.
Krydr med salt og peber.
Dæk løst med stanniol.
Sæt det hele i en varm ovn ved 200 grader i ca. 1 time, afhængig
af kødstykkernes størrelse og alder. Tag stanniolen af de sidste
10 minutter.
Sluk for ovnen og lad det hele hvile i ca. 10 minutter.
Imens laves sovsen og svampene.
Svampene (champignonerne) skæres i mindre stykker og svitses
møre i smør på en pande.
Tag den eventuelle væde fra bradepanden, tilsæt bouillon, fløde og
peber og lad det koge sammen i ca. 5 minutter, tilsæt derefter
cremefraichen.
Varm det igennem og smag til med sennep og soja.
Pynt retten ved servering med lidt løse ribs eller brombær eller halve
rå eller letkogte hyben eller halve letkogte æbler med ribsgele, timian-,
dild-, fennikel- eller løvstikkekviste.
Velbekomme
Ela
© Copyright Ela Nørgaard