Billig mad
Forleden dag ryddede vi fryseren for alt det, der gennem de sidste måneder var
pakket under betegnelsen ”Til hak”, dvs. det er slag og kødet fra gamle kaniner.
Alt blev hakket, 28 kilo dejligt magert kød, 56 pakker hakket kød á 500 gram.
Tænk lige på, hvad den samme mængde ville koste, hvis vi skulle købe sådan
noget magert kød hos slagter eller supermarked.
Mange vil sige, jamen det koster jo også at fodre kaninerne, ja, men diverse slag
og kød fra gamle kaniner er faktisk noget, som vi ved, mange bare smider ud,
når de slagter.
Tænk hvor mange middage med dejlige frikadeller, karbonader, farsbrød, boller
i karry og grydebøf der kan blive af den portion + det pålæg, der også kan blive
ud af resterne.
Mange har en ide om, at kaninkødet er tørt, så de skal tilsætte svinekød.
Det kan man da gøre, hvis man har lyst, jeg har nu aldrig gjort det, - det er nu
også lidt komisk, for hos slagteren og supermarkedet, der betaler vi i dyre domme
for at få så lav en fedtprocent som muligt, og så tilsætter vi andet og federe kød
til vores kaninkød !!!
Altså kaninkødet til karbonader skal ikke stege længere end til det er mørt,
- det skal ikke langtidssteges J og der skal tilsættes lidt mere væde til frikadellerne
og farsbrødet, end man plejer, men så er kaninkødet heller ikke mere tørt end
andet fedtfattigt kød.
Velbekomme
Ela og Jens Jørgen
© Copyright Ela Nørgaard