Tilbage til oversigt middagsretter

 

I Danmark forbinder vi mest kanel med risengrød, krydderkager og kanelsnegle,

men i Sydeuropa bruger man flittigt kanelen i madlavningen.

Prøv, det er slet ikke så tosset !

 

Kanin med kanel

 

1 god stor kanin på 1½ - 2 kg.

1 liter hvidvin

6 små kanelstænger

1 mellemstort løg

2 små løg

2 gulerødder

Et par laurbærblade

5 fed hvidløg eller mere, hvis man er vild med hvidløg (og ikke vil smage kødet !!!)

3 dåser hakkede tomater

1 spsk. rørsukker

Salt

Peber

 

Kaninen parteres i mindre stykker og lægges i en stor skål. Hvidvinen hældes over.

Pil det mellemstore løg og halvdelen af hvidløgene og skær dem i tynde skiver.

Put løgene, gulerødder, laurbærblade, kanelstænger og lidt peber i hvidvinen

og bland det med kødet. Stil det i køleskabet ca. 1 døgn.
Herefter tages kaninstykkerne op og tørres af.

De vendes i mel, salt og peber og brunes grundigt på en pande i olivenolie.

Resten af løg og hvidløg hakkes fint og kommes i gryden sammen med tomaterne

og sukkeret.

Hæld resten af marinaden over og lad det hele simre i ca. 2 timer.

Når kødet er færdigt, tages det op og holdes varmt.

Sovsen smages til med salt og peber og koges lidt ind.

Spis brød til som i Syden, men en grøn pasta til ser farvemæssigt også flot ud

og smager godt.

 

                                            Velbekomme

                                                    Ela

 

 

 

© Copyright Ela Nørgaard