Tilbage til oversigt middagsretter
I Danmark forbinder vi mest kanel med risengrød, krydderkager og kanelsnegle,
men i Sydeuropa bruger man flittigt kanelen i madlavningen.
Prøv, det er slet ikke så tosset !
Kanin med kanel |
1 god stor kanin på 1½ - 2 kg.
1 liter hvidvin
6 små kanelstænger
1 mellemstort løg
2 små løg
2 gulerødder
Et par laurbærblade
5 fed hvidløg eller mere, hvis man er vild med hvidløg (og ikke vil smage kødet !!!)
3 dåser hakkede tomater
1 spsk. rørsukker
Salt
Peber
Kaninen parteres i mindre stykker og lægges i en stor skål. Hvidvinen hældes over.
Pil det mellemstore løg og halvdelen af hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
Put løgene, gulerødder, laurbærblade, kanelstænger og lidt peber i hvidvinen
og bland det med kødet. Stil det i køleskabet ca. 1 døgn.
Herefter tages kaninstykkerne op og tørres af.
De vendes i mel, salt og peber og brunes grundigt på en pande i olivenolie.
Resten af løg og hvidløg hakkes fint og kommes i gryden sammen med tomaterne
og sukkeret.
Hæld resten af marinaden over og lad det hele simre i ca. 2 timer.
Når kødet er færdigt, tages det op og holdes varmt.
Sovsen smages til med salt og peber og koges lidt ind.
Spis brød til som i Syden, men en grøn pasta til ser farvemæssigt også flot ud
og smager godt.
Velbekomme
Ela
© Copyright Ela Nørgaard