Tilbage til oversigt middagsretter

 

Moderne kaningryde

 

 

En kanin på ca. 1,5 kg slagtet

Dijon sennep

Frisk revet brødkrumme

Finthakket citrontimian

Ca. ¼ dl. citron saft

Rigtig smør

4 fed hvidløg

2 alm. løg

salt og peber.

 

Parter kaninen i pæne stykker, og kog det yderste at forbenene

og skroget af til en fond.

Krydr kødstykkerne med salt og peber på begge sider.

Smør et ildfast fad med lidt smør, lidt fond, hakkede løg og hvidløg

og læg kødstykkerne ovenpå.

Smør kødstykkerne med Dijonsennep, drys dem med hakket

citrontimian (kan man ikke skaffe det, så brug alm. timian + lidt

mere citronsaft), drys derefter med revet brødkrumme og fordel

en god smørklat på hvert kødstykke.

Sæt fadet tildækket i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter, tag

så tildækningen af og lad det stege ved ca. 225 grader i ca. et

kvarter mere til det er pænt brunt.

Serveres med en god kartoffelmos til og en skål grønsager.

 

 

                                                  Velbekomme