Tilbage til oversigt middagsretter
Moderne kaningryde |
En kanin på ca. 1,5 kg slagtet
Dijon sennep
Frisk revet brødkrumme
Finthakket citrontimian
Ca. ¼ dl. citron saft
Rigtig smør
4 fed hvidløg
2 alm. løg
salt og peber.
Parter kaninen i pæne stykker, og kog det yderste at forbenene
og skroget af til en fond.
Krydr kødstykkerne med salt og peber på begge sider.
Smør et ildfast fad med lidt smør, lidt fond, hakkede løg og hvidløg
og læg kødstykkerne ovenpå.
Smør kødstykkerne med Dijonsennep, drys dem med hakket
citrontimian (kan man ikke skaffe det, så brug alm. timian + lidt
mere citronsaft), drys derefter med revet brødkrumme og fordel
en god smørklat på hvert kødstykke.
Sæt fadet tildækket i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter, tag
så tildækningen af og lad det stege ved ca. 225 grader i ca. et
kvarter mere til det er pænt brunt.
Serveres med en god kartoffelmos til og en skål grønsager.
Velbekomme