Karinas Koriander Kanin – kanon god og kalorielet !

indsendt til Tidsskrift for Kaninavl af Karina Weiercke Frid

 

Ingredienser:

Et par store kaniner (på ca. 2,5 kilo)

Et par store stegeposer

2 potter frisk koriander (evt. 3)

5 – 6 fed hvidløg

2 – 3 store spsk. god Dijon-sennep

1 liter madolie (gerne oliven)

friskkværnet peber, salt

- og så en MEGET stor skål

 

Godt råd: Slagt kaninerne dagen før, så er kødet nemmere at arbejde med.

 

Forslag til tilbehør:

Blandet salat og brune ris

Risene koges (se på posen) tilsat 1 terning grøntsags bouillon og 1 tsk. karry.

Rør et par gange i risene undervejs.

Sæt evt. soja på bordet, hvis sovsen savnes…

 

Fremgangsmåde:

Olien hældes i en stor skål og blandes med salt, peber og sennep.

Koriander klippes fint og blandes i sammen med presset eller snittet hvidløg.

Kødet langs rygraden skæres fri og lægges sammen med forben og bagben

i marinaden (skroget/ryggen koges og kødet pilles af til f.eks. kanin i karry).

Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet.

 

Kødet trækker i marinaden i 2 døgn. Stykkerne vendes et par gange undervejs,

så marinaden fordeles jævnt. Marinaden ”klumper” oftest – det er helt normalt,

det er sennep og olie, som skiller sig fra hinanden!

 

Stegning

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft 175). Læg kaninkødet i stegeposen og

hæld en dl vand i posen.

Ved at bruge stegepose og lidt vand bliver kaninkødet ikke tørt.

Luk posen med klipsen og klip et lille hul foroven (så lidt luft kan slippe ud,

og posen ikke springer i ovnen).

Kødet steges i ovnen i ca. 90 minutter.

 

Frysning:

Kødet er velegnet til frysning (før stegning).

Faktisk ligger det og får mere smag!

Husk at pakke det godt ind, så de øvrige madvarer i fryseren ikke kommer

til at smage af hvidløg!

 

Variation: efter stegning gemmes rygkødet til næste dag.

Kødet skæres tyndt, blandes i en god salat og serveres med groft brød.

 

                                            Velbekomme