Tilbage til oversigt middagsretter

 

Honning/citron kanin

 

En parteret kanin på ca. 1 kg.
2/3 olivenolie
3/4 dl. citronsaft
1 spsk. honning
1. spsk. tørret rosmarin
1 tsk. tørret oregano
4 hvidløg i tynde skiver
1 terning smuldret hønsebouillon
2 spsk. maizena
1 1/4 dl. vand

Kaninstykkerne tørres med køkkenrulle og lægges i et fladt fad. Olie, citronsaft, honning, krydderurter og hvidløg røres sammen og hældes over kaninstykkerne. Dæk med film, og lad det stå koldt i adskillige timer eller natten over. Vend kødet af og til. Tag kødet op og gem marinaden. Ovnen forvarmes op til 180 grader. Læg kaninstykkerne på risten over bradepanden og steg dem i ca. 1 time.
Vend dem undervejs. Læg dem i et lavt ovnfast fad og hold dem varme. Rør stegesky, marinade og bouillon terningen sammen i en lille gryde. Rør maizena ud i vand i en skål, og hæld det i gryden. Opvarmes under omrøring til saucen koger og jævner. Hæld den over kaninen, og sæt dem i ovnen i 10 minutter.

Serveres varme.

Marinade kan også bruges til grillet kanin.

Velbekomme