Tilbage til oversigt middagsretter
Honning/citron kanin
|
En parteret kanin på ca. 1 kg.
2/3 olivenolie
3/4 dl. citronsaft
1 spsk. honning
1. spsk. tørret rosmarin
1 tsk. tørret oregano
4 hvidløg i tynde skiver
1 terning smuldret hønsebouillon
2 spsk. maizena
1 1/4 dl. vand
Kaninstykkerne tørres med køkkenrulle og lægges i et fladt
fad. Olie, citronsaft, honning, krydderurter og hvidløg røres sammen og hældes
over kaninstykkerne. Dæk med film, og lad det stå koldt i adskillige timer eller
natten over. Vend kødet af og til. Tag kødet op og gem marinaden. Ovnen
forvarmes op til 180 grader. Læg kaninstykkerne på risten over bradepanden og
steg dem i ca. 1 time.
Vend dem undervejs. Læg dem i et lavt ovnfast fad og hold dem varme. Rør
stegesky, marinade og bouillon terningen sammen i en lille gryde. Rør maizena ud
i vand i en skål, og hæld det i gryden. Opvarmes under omrøring til saucen koger
og jævner. Hæld den over kaninen, og sæt dem i ovnen i 10 minutter.
Serveres varme.
Marinade kan også bruges til grillet kanin.
Velbekomme