Tilbage til oversigt middagsretter

 

Prins Henrik har i sin nye kogebog ”Til glæde for ganen” kreeret en

kyllingeopskrift, hvor jeg lige har prøvet at bytte kyllingen ud med kanin,

det blev et kongeligt måltid :)

 

 

En kongelig kanin

 

1 kanin på ca. 1,2 kg

1 spsk. olivenolie

40 gram smør

3 hakkede løg

1 knust fed hvidløg

1 spsk.stødt kanel

1 spsk. kommen

1 spsk. gurkemeje

1 spsk. koriander

1 spsk. honning

1 glas hvidvin (resten kan med fordel drikkes til middagen)

250 gram tørrede flækkede abrikoser

2 spsk. mandelsplitter (hele flækkede mandler kan fint bruges)

salt og peber

Parter kaninen i passende stykker, smelt smør og olie i en tykbundet

gryde, svits løg og hvidløg og brun kaninstykkerne godt på alle sider.

Tilsæt krydderierne.

Rør honningen ud i ½ liter kogende vand, tilsæt vinen og hæld det

over kaninen.

Lad den simre ca. 1 time under låg.

Tilsæt abrikoser og mandler og småkog yderligere 10 minutter.

Smag til.

Serveres med ris eller kartoffelmos.

                           

                                        Velbekomme

                                                Ela



 

 

                                                © Copyright Ela Nørgaard