Tilbage til oversigt middagsretter
Prins Henrik har i sin nye kogebog ”Til glæde for ganen” kreeret en
kyllingeopskrift, hvor jeg lige har prøvet at bytte kyllingen ud med kanin,
det blev et kongeligt måltid :)
En kongelig kanin |
1 kanin på ca. 1,2 kg
1 spsk. olivenolie
40 gram smør
3 hakkede løg
1 knust fed hvidløg
1 spsk.stødt kanel
1 spsk. kommen
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. koriander
1 spsk. honning
1 glas hvidvin (resten kan med fordel drikkes til middagen)
250 gram tørrede flækkede abrikoser
2 spsk. mandelsplitter (hele flækkede mandler kan fint bruges)
salt og peber
Parter kaninen i passende stykker, smelt smør og olie i en tykbundet
gryde, svits løg og hvidløg og brun kaninstykkerne godt på alle sider.
Tilsæt krydderierne.
Rør honningen ud i ½ liter kogende vand, tilsæt vinen og hæld det
over kaninen.
Lad den simre ca. 1 time under låg.
Tilsæt abrikoser og mandler og småkog yderligere 10 minutter.
Smag til.
Serveres med ris eller kartoffelmos.
Velbekomme
Ela
© Copyright Ela Nørgaard