Følgende er sakset fra det norske Tidsskrift for Kaninavl´s julenummer.
Vi takker for lov til at bringe opskriften.
I årets sidste Tidsskrift kan det vel passe med en fristende god madopskrift.
Det bliver vel til meget ribbe
(ribbensteg) og pinnekjøtt (røget saltet fåreribben)
i løbet af denne måned, så da kan vi her komme med en stærk anbefaling om
en fortræffelig nytårsret.
Fristelsen blev stor, da denne opskrift blev fundet i bladet ”Glad i Mat”
(udgives
af Hakon-gruppen), og de havde placeret præsentationen på de sider, der har
navnet ”Et høydepunkt” !
Overskriften var: ”Riva – der mat er som aller best” !
…og om den gamle restaurant ved
Rivaborgen, går der lovord om det kreative
køkken, som lokker madelskere ud på tur helt fra Milano, en køretur på 100 km!
– En italiensk kvindelig køkkenchef af
virkelig topklasse, Carla Aradelli, kunne
præsentere en 4 retters menu – og hovedretten – kanin!
Coniglio in vino Rosso
Kanin i rødvin – til 4 personer.
Ingredienser:
En kanin på ca. 1,3 kg
Olivenolie
Salt og peber fra kværn
Et fint hakket løg
Et stort æble
Tre til fire rabarberstilke
En potte med frisk timiam
Lidt tørret rosmarin
Et laurbærblad
1 ¼ dl rødvin
Fremgangsmåde:
Del kaninen i 8 serveringsstykker og tør dem godt af i køkkenrulle.
Varm olien i en jerngryde, og brun stykkerne på alle sider i 8 – 10 minutter.
Kværn salt og peber over dem.
Skræl æblet og del det i små firkanter.
Skræl rabarberstilkene og skær dem i store bidder.
Tilsæt gryden løg, rosmarin og 2 spsk. hakket timian samt laurbærbladet.
Lad det småkoge et par minutter.
Tilsæt rabarber og æbler.
Hæld vinen på og læg låg på.
Lad dette småkoge en god halv times tid til kaninstykkerne mærkes møre.
Spæd med lidt vand, hvis der fordamper meget væske.
Smag godt til og server retten på varme tallerkener.
Bemærkning fra de, der havde denne smagsoplevelse :
- ” Lige nu kan andre spise hvad de vil for mig”.
Velbekomme