Tilbage til oversigt middagsretter
|
Ingredienser til ca. 4 personer.
1 pæn stor parteret kanin på 1½ kg. eller 2 parterede Dværg Væddere.
2 citroner
2 dl. olivenolie
500 gram blandede svampe eller bare champignon
250 spinat frisk eller frossen
Lidt smør
Salt og peber.
Rengør svampe (champignons) og skær dem i mindre stykker.
Skyl spinaten, hvis den er frisk og fjern ribberne, hvis de er for grove.
Læg kaninkødet i en plastikpose. Skyl citronerne og riv den gule skal
fint og pres saften af resten af citronen.
Er man til ”det nemme”, så findes der citronsaft på flaske og det fineste
fintrevne citronskal i et brev – vist mest beregnes til citronkager.
Hæld citronsaft og skal ned til kaninkødet og læg det i køleskabet i et
par timer.
Ryst posen lidt et par gange, hvis du husker det, det fremmer smagen.
Brun kødet i en høj pande eller stegegryde og hæld resten af marinaden
ved + evt. lidt vand, salt og peber.
Lad det stege til kødet er godt mørt.
Tid er lidt svært at sætte på, der er forskel på stegetiden på et lår fra en
Stor Sølv på 1 år og en Dværg Vædder på 4½ mdr. med manglende
mellemfarve !
Steg svampene møre på en pande i lidt smør og tilsæt spinaten, så
den steger med de sidste minutter. krydr med salt og peber.
Server middagen i et opvarmet fad, hvor kødet er lagt på svampe-
spinatblandingen.
Pynt evt. med citronbåde.
Serveres med stegte kartofler og kryddersmør eller små pillede
aspargeskartofler lige vendt i lidt smør.
Velbekomme