Tilbage til Oversigt middagsretter

 

Susanne Dall har fundet denne opskrift på kaninpostej i en gammel kogebog,

den må vi prøve.

Tak for den !

                                                                              

 

 

 

Bondepostej med kanin

 

 

 

Ca. 750 gram rent kaninkød i mindre stykker.

1 tsk. timian

1 laurbærblad

½ tsk. groft kværnet peber.

¾ dl. calvados

100 gram spæk

300 gram stribet flæsk

1-2 fed hvidløg

2 store løg

2 spsk. finthakket persille

1½ dl. piskefløde

1 æg

1 æggeblomme til pensling

salt / peber

650 gram butterdej

 

Det stribede flæsk skæres i mindre stykker og marineres med kaninkødet i calvados tilsat timian,
smuldret laurbærblad og peber i et døgn.
Stilles i køleskabet og vendes af og til.
Kaninkød, flæsk, spæk og løg køres 1 gang gennem kødhakkeren, og farsen røres med de andre
ingredienser.

Butterdejen deles i 2 dele, som rulles ud til rektangler.
Farsen fordeles 1½ cm fra kanten på det ene stk.
Kanten pensles med sammenpisket æggeblomme og den anden dejplade lægges over og trykkes
omhyggeligt til.
Lav et hul i den øverste plade, så dampen kan slippe ud under bagningen.
Pensles med æg og bages 1 ¼ time i ovnen ved 220 grader.

Kan spise varm eller kold. Skal stå 25 min efter bagningen, inden den skæres i skiver.

 

                                                             God fornøjelse

                                                             Mange hilsener

                                                              Susanne Dall

 

ps. Nu er der ikke så mange, der har calvados stående, men da calvados er en æblebrændevin,

så ville jeg prøve at erstatte den med lidt æblejuice og en god snaps.

 

 

 

 

 

                                                            © Copyright Ela Nørgaard