Tilbage til Oversigt middagsretter
Susanne Dall har fundet denne opskrift på kaninpostej i en gammel kogebog,
den må vi prøve.
Tak for den !
Bondepostej med kanin
|
Ca. 750 gram rent kaninkød i mindre stykker.
1 tsk. timian
1 laurbærblad
½ tsk. groft kværnet peber.
¾ dl. calvados
100 gram spæk
300 gram stribet flæsk
1-2 fed hvidløg
2 store løg
2 spsk. finthakket persille
1½ dl. piskefløde
1 æg
1 æggeblomme til pensling
salt / peber
650 gram butterdej
Det stribede flæsk skæres i mindre
stykker og marineres med kaninkødet i calvados tilsat timian,
smuldret laurbærblad og peber i et døgn.
Stilles i køleskabet og vendes af og til.
Kaninkød, flæsk, spæk og løg køres 1 gang gennem kødhakkeren, og farsen røres
med de andre
ingredienser.
Butterdejen deles i 2 dele, som rulles
ud til rektangler.
Farsen fordeles 1½ cm fra kanten på det ene stk.
Kanten pensles med sammenpisket æggeblomme og den anden dejplade lægges over og
trykkes
omhyggeligt til.
Lav et hul i den øverste plade, så dampen kan slippe ud under bagningen.
Pensles med æg og bages 1 ¼ time i ovnen ved 220 grader.
Kan spise varm eller kold. Skal stå 25 min efter bagningen, inden den skæres i skiver.
God fornøjelse
Mange hilsener
Susanne Dall
ps. Nu er der ikke så mange, der har calvados stående, men da calvados er en æblebrændevin,
så ville jeg prøve at erstatte den med lidt æblejuice og en god snaps.
© Copyright Ela Nørgaard