Tilbage til oversigt middagsretter

 

Kanin med pasta, gorgonzola og bacon


1 kanin 1,2 kg

2 spsk. karry

Salt og peber

Olivenolie

150 gram bacontern

1 løg

1 rød peberfrugt

2 små porrer

En halv chili – styrke efter smag

2 fed hvidløg

Skal af en halv citron

Et ½ blomkål

Et ½ spids- eller hvidkål

100 gram blå gorgonzola

1 dl. piskefløde (eller mælk)

1 pakke frisk pasta

 

Parter kaninen i 2 lår, 2 forben, halsstykke, og 3 stk. ryg.
Hvert lår kan nemt parteres i 2 stykker, eller udbenes og
skæres i 3 stykker,

Læg stykkerne i et ildfast fad og drys med karry, salt og
peber, og hæld olivenolie ved.

Steg kaninstykkerne ved 190 grader i ca. 1 time, til kødet
er mørt.
Steg så baconternene let.
Skær løg i små både, skær de små porrer i mindre stykker
og tilsæt dem til baconen. Hak chilien og hvidløgsfeddene
og kom dem ned i panden til det andet.

Tilsæt blomkål i små buketter, gorgonzola og fløde, og kog
det hele sammen.
Smag til med salt og peber.

Kog vand til pasta, skær spidskålen i små strimler og giv
den et kort opkog i pastavandet.

Tag kålen op og tilsæt den til den varme ret.
Kog derefter pastaen. Når den er kogt, hæld vandet fra
og kom en anelse olivenolie ved pastaen.

                            Velbekomme

                                    Ela

 

© Copyright Ela Nørgaard