Kanin med pasta, gorgonzola
og bacon
1 kanin
1,2 kg
2 spsk.
karry
Salt og
peber
Olivenolie
150 gram
bacontern
1 løg
1 rød
peberfrugt
2 små
porrer
En halv
chili – styrke efter smag
2 fed
hvidløg
Skal af
en halv citron
Et ½
blomkål
Et ½
spids- eller hvidkål
100 gram
blå gorgonzola
1 dl.
piskefløde (eller mælk)
1 pakke
frisk pasta
Parter
kaninen i 2 lår, 2 forben, halsstykke, og 3 stk. ryg.
Hvert lår kan nemt
parteres i 2 stykker, eller udbenes og
skæres i 3 stykker,
Læg
stykkerne i et ildfast fad og drys med karry, salt og
peber, og hæld olivenolie
ved.
Steg
kaninstykkerne ved 190 grader i ca. 1 time, til kødet
er mørt.
Steg så
baconternene let.
Skær løg i små både, skær de små porrer i mindre stykker
og
tilsæt dem til baconen. Hak chilien og hvidløgsfeddene
og kom dem ned i panden
til det andet.
Tilsæt
blomkål i små buketter, gorgonzola og fløde, og kog
det hele sammen.
Smag til
med salt og peber.
Kog vand
til pasta, skær spidskålen i små strimler og giv
den et kort opkog i
pastavandet.
Tag kålen op og tilsæt den til den varme ret.
Kog derefter pastaen.
Når den er kogt, hæld vandet fra
og kom en anelse olivenolie ved pastaen.
Velbekomme
Ela
© Copyright Ela Nørgaard