Tilbage til oversigt middagsretter

 

Takpokkum krydderkanin

 

1 parteret kanin ca. 1,2 kg.

4 salatløg

2 finthakkede hvidløgsfed

2 spsk. ristede sesamfrø

4 spsk. sojasauce

1 spsk. sesamolie

2 spsk. Culinary Syrup med ingefærsmag

vegetabilsk olie til stegning

Tilsæt til sidst :

1 rød peber

2 salatløg

 

Parter kaninen i forholdsvis små stykker, del lårene i to og ryggen

i flere stykker. 

Skær et par snit i kødet, hvor det er tykkest.

Læg stykkerne i en skål.

Skyl salatløgene og hak dem fint.

Bland de hakkede løg med hvidløg, sesamfrø, soja, olie og Culinary

Syrup med ingefærsmag.

Fordel blandingen over kaninen og stil skålen i køleskab i 4 timer.

Vend kødstykkerne et par gange.

 

Skyl og fjern kernerne i peberfrugten, og skær den i tern.

Skyl løgene grundigt og skær dem i smalle skrå skiver.

 

Varm lidt olie på en stegepande.

Tag kødstykkerne op af marinaden og steg dem brune på alle sider.

Tilsæt marinaden og lidt vand, så kødet er netop dækket.

Læg låg på, og lad det simre til kødet er mørt.

Fjern låget, og lad det yderligere simre et par minutter.

Tilsæt løg og peberfrugt.

Serveres med dejlige friskopgravede danske kartofler.

 

                                  Velbekomme

 

 

 

 

                            © Copyright Ela Nørgaard