Tilbage til oversigt middagsretter

 

 

Har du nogle dadler ?
Så kan de passende bruges i denne gryderet !

Kaningryde med dadler

Ca. 1 kg kanin skåret i tern

lidt olie til stegning

1 løg i skiver

 

Marinade :

3 knuste fed hvidløg

1 dl. appelsinsaft

4 spsk. olivenolie

2 tsk. groftstødte korianderfrø

1 tsk. spidskommen

en kvart tsk. muskatnød

 

Til gryderetten :
4 dl. bouillon (evt. kog kaninbenene af)

125 gram tørrede abrikoser

100 gram tørrede dadler

salt og peber.

 

Løg det ituskårne kød i en skål.

Pisk marinaden sammen og vend den med kødet, sæt det køligt

en 4 – 6 timer.

Varm lidt olie og svits løget heri et par minutter – tag det op.

Brun derefter kødet  - uden marinade.

Når det er gyldent-brunt, tilsættes marinade, bouillon, tørrede frugter

og løget samt salt og peber.

Lad det hele snurre mørt under låg i en times tid. 

Smag til med ekstra krydderier og lad evt. kødet snurre uden låg,

hvis saucen skal koge lidt ind.

Serveres med ris og salat.

 

                                        Velbekomme

                                                  Ela