Tilbage til oversigt middagsretter
Har du nogle dadler ?
Så kan de passende bruges i denne gryderet !
Kaningryde med dadler
Ca. 1 kg kanin skåret i tern
lidt olie til stegning
1 løg i skiver
Marinade :
3 knuste fed hvidløg
1 dl. appelsinsaft
4 spsk. olivenolie
2 tsk. groftstødte korianderfrø
1 tsk. spidskommen
en kvart tsk. muskatnød
Til gryderetten :
4 dl. bouillon (evt. kog kaninbenene af)
125 gram tørrede abrikoser
100 gram tørrede dadler
salt og peber.
Løg det ituskårne kød i en skål.
Pisk marinaden sammen og vend den med kødet, sæt det køligt
en 4 – 6 timer.
Varm lidt olie og svits løget heri et par minutter – tag det op.
Brun derefter kødet - uden marinade.
Når det er gyldent-brunt, tilsættes marinade, bouillon, tørrede frugter
og løget samt salt og peber.
Lad det hele snurre mørt under låg i en times tid.
Smag til med ekstra krydderier og lad evt. kødet snurre uden låg,
hvis saucen skal koge lidt ind.
Serveres med ris og salat.
Velbekomme
Ela