Tilbage til oversigt middagsretter
At dommermiddagens grydebøf på kaninudstillingen i Ulfborg var
lavet på ren kaninkød, bluffede selv erfarne køkkenskrivere.
Kunsten er at huske, at kaninkød ikke smager af nær så meget
som det oksekød, som man normalt laver grydebøf af.
Grydebøf på kaninkød |
1 kg hakket kaninkød, gerne med 1 eller 2 kaninlevere hakket
med, det giver også smag
2 store hakkede løg
1 dåse skivede champignon
1 dåse hakkede tomater
1½ dl. tomatketchup
1 bouillon terning
25 gram margarine
1 dl. madrosiner
salt og peber
1 spsk. ribsgele
½ dl. piskefløde
mel til jævning
Kød og løg svitses med margarine, champignon og den væde,
der er i + tomatketchup, hakkede tomater, bouillon terning, salt
og peber hældes ved sammen med vand nok til
lige knap at dække kødet. Når kødet er mørt – ca. 20 minutters
kogning ved svagt blus – smages til med ribsgele og piskefløde,
madrosinerne samt kulør hældes ved.
Retten koges lige op igen i ca. 1 minut, hvorefter den jævnes
med en almindelig meljævning.
Serveres med ris, kartofler eller kartoffelmos og gerne et stykke
asie til.
Velbekomme
© Copyright Ela Nørgaard