Tilbage til oversigt middagsretter

 

At dommermiddagens grydebøf på kaninudstillingen i Ulfborg var

lavet på ren kaninkød, bluffede selv erfarne køkkenskrivere.

Kunsten er at huske, at kaninkød ikke smager af nær så meget

som det oksekød, som man normalt laver grydebøf af.

 

Grydebøf på kaninkød

 

1 kg hakket kaninkød, gerne med 1 eller 2 kaninlevere hakket

med, det giver også smag

2 store hakkede løg

1 dåse skivede champignon

1 dåse hakkede tomater

1½ dl. tomatketchup

1 bouillon terning

25 gram margarine

1 dl. madrosiner

salt og peber

1 spsk. ribsgele

½ dl. piskefløde

mel til jævning

 

Kød og løg svitses med margarine, champignon og den væde,

der er i + tomatketchup, hakkede tomater, bouillon terning, salt

og peber hældes ved sammen med vand nok til

lige knap at dække kødet. Når kødet er mørt – ca. 20 minutters

kogning ved svagt blus – smages til med ribsgele og piskefløde,

madrosinerne samt kulør hældes ved.

Retten koges lige op igen i ca. 1 minut, hvorefter den jævnes

med en almindelig meljævning.

Serveres med ris, kartofler eller kartoffelmos og gerne et stykke

asie til.

 

                                         Velbekomme

 

 

 

 

 

                                   © Copyright Ela Nørgaard